Quote Originally Posted by kossnick View Post
Ναι κάπως έτσι το φαντάζομαι κι εγω αλλά το πρόγραμμα όγκου, δε θα κάλυψει και τους κοιλιακούς που θα έχουν εμφανιστει τότε?
Αν βάζεις ποιοτικά κιλά, δηλαδή αν τρως σωστά, δεν θα βάλεις λίπος, ή για να το πω καλύτερα, δεν θα πρέπει να βάλεις λίπος. Ελάχιστο ίσως, αλλά όχι τόσο ώστε να σου χαλάσει τη γράμμωση. Ο λόγος που μετά θα βάζεις (τρώγοντας σωστά), ποιοτικότερα και πιο εύκολα κιλά, είναι επειδή α) θα είσαι πιο ευαίσθητος στην ινσουλίνη και β) θα έχεις περισσότερους υποδοχείς ινσουλίνης.
Quote Originally Posted by babisvaleris View Post
έχω καλυφθεί σχετικά, φυσικά και έχω τις ενστάσεις μου και ειδικά για άτομα άνω των 35-40 που πρέπει να ρίχνουν και μια ματιά σε LDL,αρτηριακή πίεση κλπ-θέματα που το αυξημένο ζωικό λίπος τα παρασέρνει.
τεσπα είμαστε σε άλλο ποστ. σευχαριστώ. θα διαβάσω κάποια απο αυτά που ποστάρεις και ίσως βρώ και περισσότερα... καλή συνέχεια

Η αρτηριακή πίεση δεν έχει λόγο ν΄ ανέβει, η LDL εξαρτάται καθαρά από τη γενετική προδιάθεση. Πάντως, αφενός οι τιμές της χοληστερίνης από μόνες τους δε λένε απολύτως τίποτα (δηλαδή η χοληστερίνη δεν ευθύνεται για πρόκληση καρδιοαγγειακών νοσημάτων), αφετέρου αν έχεις γενετική προδιάθεση για υψηλή χοληστερίνη πέφτει εύκολα με απλή άσκηση (περπάτημα) και τέλος οι υψηλότερες τιμές χοληστερίνης είναι προστατευτικές όσο μεγαλώνουμε.
Σε κάθε περίπτωση, αν διαπιστωθεί αύξηση της LDL σε "ανησυχητικά" επίπεδα, μπορείς να ελαττώσεις τα ζωϊκά λίπη και να τα αντικαταστήσεις με φυτικά (ελαιόλαδο, λάδι καρύδας, αβοκάντο). Γι' αυτό λέμε ότι κάθε άνθρωπος θέλει εξατομικευμένη διατροφή και προπόνηση, τίποτα δε δουλεύει για όλους το ίδιο...