Results 1 to 6 of 6
-
27-05-09, 20:43 #1Bodybuilding Newbie
Γιόγκα...προσφέρει όσα υπόσχεται????
Στο γυμναστήριο μου, μου πρότιναν να γραφτώ στα μαθήματα γιόγκας, παρακολούθησα 5-6 μαθήματα, αλλά δεν ένοιωσα μετά την γυμναστική αυτό το ωραίο πίασιμο που νοιώθω όταν κάνω αεροβική άσκηση ή βάρη.
Βλέπω όμως ότι η γιόγκα έχει μεγάλη απήχηση και υπάρχουν άτομα τα οποία την υποστηρίζουν φανατικά και είναι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση κάνοντας μόνο 3 ώρες την εβδομάδα γιόγκα και τίποτε άλλο!
Μπορεί από μόνη της η γιόγκα να προσφέρει στην ενδυνάμωση των μυών αλλά και στην γενικότερη καλή φυσική κατάσταση του ατόμου????
Ευχαριστώ.
-
27-05-09, 21:08 #2Bodybuilding Newbie
Εξαρταται απο τον τυπο γιογκας την ενταση και το επιπεδο του τμηματος
οπως συμβαινει παντα με τα τμηματα βεβαια.
Εγω σε φαση συντηρησης η σε συνδιασμο με τα βαρη την βρισκω τελεια αλλα για καποιον που θελει να κανει μονο γιογκα ειναι πολυ δυσκολο να δει μυικη αναπτυξη πρεπει να περασουν χρονια για να δει αποτελεσμα-σε συνδιασμο με την τελεια διατροφη παντα!!!
-
27-05-09, 21:20 #3
<blockquote id=quote>Quote:Originally posted by Cath
Εξαρταται απο τον τυπο γιογκας την ενταση και το επιπεδο του τμηματος
οπως συμβαινει παντα με τα τμηματα βεβαια.
Εγω σε φαση συντηρησης η σε συνδιασμο με τα βαρη την βρισκω τελεια αλλα για καποιον που θελει να κανει μονο γιογκα ειναι πολυ δυσκολο να δει μυικη αναπτυξη πρεπει να περασουν χρονια για να δει αποτελεσμα-σε συνδιασμο με την τελεια διατροφη παντα!!!
</blockquote id=quote>
[:-thumbu][:-thumbu][:-thumbu]
Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο, αλλά τα περισσότερα από αυτά τα "είδη" γυμναστικής απευθύνονται σε γυναίκες. Ο λόγος; Διότι οι περισσότερες γυναίκες βαριούνται γρήγορα τη γυμναστική με βάρη ή την απλή αερόβια, και ψάχνουν κάτι με το οποίο θα γυμνάζονται και θα "διασκεδάζουν" παράλληλα. Θεμιτό είναι αυτό, αλλά συνήθως τα σοβαρά αποτελέσματα (σε εύλογο χρονικό διάστημα) απαιτούν και σοβαρού είδους γυμναστική, η οποία είναι εστιασμένη στο αποτέλεσμα και μόνο, και καθόλου στο αν διασκεδάζει παράλληλα ή όχι. Μπορεί βέβαια να συμβαίνει και αυτό, αλλά δεν είναι αυτοσκοπός.
Οπότε, κατά τη γνώμη μου, όλα αυτά τα είδη γυμναστικής αποτελούν μέσα για να φέρουν τον (θυληκό) πληθυσμό στα γυμναστήρια (με το αζημίωτο πάντα. Είναι τρομερό πόσα χρήματα ζητάνε ορισμένοι και ορισμένες yoga instructors). Αποτέλεσμα θα δεις, αλλά θα είναι σε (μεγάλο) βάθος χρόνου.
Τώρα δε θα δείτε την καινούργια "μόδα" που προσπαθούν να περάσουν με κάτι που λέγεται "jukari" και αφορά κινήσεις που κάνουν οι ακροβάτες στο τσίρκο (αν έχω καταλάβει καλά).[:-clown]
-
27-05-09, 21:36 #4Bodybuilding Newbie
Και εγώ έτσι πιστεύω GRF, προτιμώ να κάνω τα βαράκια μου ακούγωντας δυνατή μπιτάτη μουσική παρά να είμαι ξαπλωμένη σε ένα στρώμα ακίνητη ακούγωντας πουλάκια να κελαηδάνε και να περιμένω να δω αποτελέσματα.
Πάντως στο συγκεκριμένο τμήμα εκτός από 1 άντρα οι υπόλοιπες είναι γυναίκες.
-
27-05-09, 22:13 #5
Eκανα πριν χρόνια και διάβασα για την γιόγκα αρκετά.
προσφέρει κάποια καλή αιμάτωση στα εωτερικά οργανα του σώματος,
καλύτερη κυκλοφορία, ένιωθα ευεξία,
αλλά σωματική αναπτυξη zero! (τουλάχιστον για μένα).
-
27-05-09, 22:56 #6Junior Bodybuilder
και εγώ για μυική ανάπτυξη δεν πιστεύω ότι δίνει.....γυμνάζεσαι με το βάρος του σωματός σου και σε κάνει ΕΛΑΣΤΙΚΟ πιστεύω εγώ.....πολύ καλο στρετσινκγ και σαν διατάσεις.....και χαλαρώνειs :D
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Reply With Quote