Καλώς Ορίσατε Στο Bodybuilders.gr - Κάντε Εγγραφή Και Ελάτε Στην Παρέα Μας! Register
Results 1 to 20 of 20

Default Κάταγμα πηχαιοκαρπικής !

Μετά απο ενα ¨ϋπέροχο¨καλοκαίρι με γύψο στο χέρι για 45 μέρες , μόλις εχθές επιτέλους τον έβγαλα !
    Πρόκειται για κάταγμα coles στην πηχαιοκαρπική με μετατόπιση . Αφου μου εγινε ανάταξη με γυψόσανε και παρόλο που πρόκειται για ασταθές κάταγμα παρέμεινε στην θέση του και γλύτωσα το χειρουργείο .
    Εχθές λοιπόν που εβγαλα τον γύψο διαπίστωσα την αναμενόμενη αγκύλωση λόγω της ακινησίας και στο ερώτημα μου προς τον γιατρό για το αν πρέπει να κάνω φυσιοθεραπείες ο γιατρός μου απάντησε ότι δεν χρειάζεται !
    Μου το περιέδεσε μόνο με ελαστικό επίδεσμο και μου είπε να το χρησιμοποιώ ελαφρά και αν θέλω να βγάζω τον επίδεσμο μέχρι να ξαναβγάλουμε ακτινογραφία σε 4 εβδομάδες .
    Σήμερα το νιωθω να κινείται καλύτερα αλλα εχει ελαφρύ πρίξιμο και με πονάει η βάση του αντιχειρα όταν πάω να τον εκτείνω !
    Στο ερώτημα μου για γυμναστική , προπόνηση κ.λ.π ήταν κατηγορηματικά αρνητικός παρά μονο μετά από κανα τριμηνο αφού διαπιστώσουμε ακτινολογικά ότι έχει πωρωθεί κανονικά !

Εχει κανείς αναλογη εμπειρία ή γνώση του ζητήματος ? Οποιαδήποτε πληροφορία ευπρόσδεκτη !

Ευχαριστώ !

kick_boxer's Avatar

Παρ'όλο που δεν έχω περάσει κάτι παρόμοιο η γνώμη μου και μένα είναι να περιμένεις.Άσε το χέρι σου να αναρρώσει και ξεκινάς την γυμναστική μια και καλή.Άμα ξεκινήσεις τώρα π.χ. λόγο κάποιας κακής τεχνικής σε άσκηση ή άμα χτυπήσεις το χέρι σου σε κάποιο όργανο κ.α. πολλά τα οποία μπορούν να συμβούν,φαντάσου πόσο πίσω θα μείνεις σε προπονήσεις...:/...χαζομάρα δεν είναι?!Κάνε μια καλή διατροφή και άσε το χέρι σου να αναρρώσει πλήρως.Αυτά από μένα και περαστικά!!!:)

Και εγω αυτό πιστεύω ! ούτως ή άλλως δεν μπορώ να κάνω και πολλα διότι με πονάει ακόμα αρκετά και αν το κουράζω πρήζεται !
    Ευχαριστώ φίλε !

kick_boxer's Avatar

τίποτα :)

Advanced Bodybuilder juniorjack's Avatar

Ακους το γιατρο σου εννοειται, κ περνεις γνωμη κ απο καναν αλλο γιατρο αν 8ες..

Δεν ειναι το 8εμα αν χτυπησεις πουθενα..
    Πως 8α πιασεις βαρυ αλτηρα/μπαρα με καρπο π αναρρωνει απο καταγμα..?!!

Senior Bodybuilder

Λοιπον φιλε μου, εκ πειρας.. πριν 2 χρονια εσπασα τον βραχιονα και τα ιδια μου ειπε και εμενα ο γιατρος... ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, Μονος σου θα παιδευεσε οπως παιδευτηκα και εγω και δουλεια 100% δεν θα κανεις, σταδιακα θα εχεις ολη την κινηση αλλα ισως οχι 100% γιατι δν ξερεις τη ακριβως να κανεις και διοτι για να ανοιξει 100% πρεπει να πονεσει λιγο στο τελος της κινησης και μονος σου δεν θα μπορεις + οτι ο φυσιοθεραπευτης και ξερει και εχει και τα μηχανηματα για να γινουν ολα γρηγοροτερα.

για την ιστορια και εγω καπου αυτη την περιοδο τον ειχα βγαλει τον γυψο, το ειχα σπασει 15 ιουλιου

Senior Bodybuilder

οσο για τη γυμναστικη θα ρωτησεις το γιατρο, εμενα στους 4 μηνες η ακτινογραφια εδειχνε ακομα οτι τα κοκκαλα δν ειχαν κολλησει, ασχετα αν αυτος σαν γιατρος εβλεπε αλλα πραγματα... για αυτο και μ ειπε μεχρι τους 7 μηνες να μην πιανω πανω απο 6-7 κιλα οποτε και παλευα με κατι αλτηρακια 5 κιλα για καποια περιοδο

Senior Bodybuilder KOSTASFIT's Avatar

Καταγμα πηχαιοκαρπικης ειχα κι εγω περισυ τετοιο καιρο.6 εβδομαδες γυψο και την επομενη μερα που τον εβγαλα ξεκινησα φυσικοθεραπειες για αλλες 6 εβδομαδες περιπου.Ο ορθοπεδικος μαλιστα μου τονισε πως ειναι σημαντικο ν'αρχισω φυσικοθεραπειες ΑΜΕΣΩΣ μετα που θ'αφαιρεθει ο γυψος.
    Μηπως να συμβουλευτεις κι αλλο γιατρο?
    TRAIN INSANE OR REMAIN THE SAME...

Quote Originally Posted by stathis23 View Post
    Λοιπον φιλε μου, εκ πειρας.. πριν 2 χρονια εσπασα τον βραχιονα και τα ιδια μου ειπε και εμενα ο γιατρος... ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, Μονος σου θα παιδευεσε οπως παιδευτηκα και εγω και δουλεια 100% δεν θα κανεις, σταδιακα θα εχεις ολη την κινηση αλλα ισως οχι 100% γιατι δν ξερεις τη ακριβως να κανεις και διοτι για να ανοιξει 100% πρεπει να πονεσει λιγο στο τελος της κινησης και μονος σου δεν θα μπορεις + οτι ο φυσιοθεραπευτης και ξερει και εχει και τα μηχανηματα για να γινουν ολα γρηγοροτερα.

για την ιστορια και εγω καπου αυτη την περιοδο τον ειχα βγαλει τον γυψο, το ειχα σπασει 15 ιουλιου
    φοβερή συμπτωση ! εγω 16 Ιουλίου !!! εχθεσ τον εβγαλα μετα απο ακριβωσ 45 μερες!

Quote Originally Posted by KOSTASFIT View Post
    Καταγμα πηχαιοκαρπικης ειχα κι εγω περισυ τετοιο καιρο.6 εβδομαδες γυψο και την επομενη μερα που τον εβγαλα ξεκινησα φυσικοθεραπειες για αλλες 6 εβδομαδες περιπου.Ο ορθοπεδικος μαλιστα μου τονισε πως ειναι σημαντικο ν'αρχισω φυσικοθεραπειες ΑΜΕΣΩΣ μετα που θ'αφαιρεθει ο γυψος.
    Μηπως να συμβουλευτεις κι αλλο γιατρο?
    Ακριβώσ αυτο είναι που με προβληματίζει !!! Η άμεση φυσιοθεραπεία !!! Εμένα μου είπε να μην κανω τιποτα μεχρι να ξαναβγάλω ακτινογραφία μετά απο 4 εβδομάδες !
    εσένα πωσ εξελίχθηκε ? έχει πλήρη λειτουργηκότητα τωρα ? καμψη , πρινισμος , δραγμοσ κ.λ.π ?

Senior Bodybuilder DIVER's Avatar

Τέτοιου είδους κατάγματα σε οστά αρθρώσεων είναι εξαιρετικά ύπουλα λόγω συνεχούς κινητικότητας.
    Τα βλέπω κάθε μέρα λόγω δουλειάς, η φυσικοθεραπεία-κινησιοθεραπεία είναι πολύ σημαντική.
    Σε καμία όμως περίπτωση ΜΗΝ ζορίσεις το χέρι σου. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από ατελή πόρωση κατάγματος η οποία οδηγεί σε ψευδάρθρωση, πράγμα που σημαίνει χειρουργεία, μοσχεύματα και ΑΠΕΙΡΗ ταλαιπωρία.

Quote Originally Posted by Alexader View Post
    Ακριβώσ αυτο είναι που με προβληματίζει !!! Η άμεση φυσιοθεραπεία !!! Εμένα μου είπε να μην κανω τιποτα μεχρι να ξαναβγάλω ακτινογραφία μετά απο 4 εβδομάδες !
    εσένα πωσ εξελίχθηκε ? έχει πλήρη λειτουργηκότητα τωρα ? καμψη , πρινισμος , δραγμοσ κ.λ.π ?
    Απο θεμα λειτουργικοτητας το χτυπημενο ειναι ελαφρως πιο ευελικτο απ'το "καλο".
    Προπονησεις ξεκινησα κανονικοτατα αμεσως μετα τις φυσικοθεραπειες.Στο διαστημα του ενος χρονου ειχα μια φορα μονο ενοχληση για μια μερα (αυτο που λενε πως οταν αλλαζει ο καιρος...).
    Σε γενικες γραμμες θεωρω πως με βοηθησαν παααρα πολυ οι φυσικοθεραπειες.

Quote Originally Posted by DIVER1564 View Post
    Τέτοιου είδους κατάγματα σε οστά αρθρώσεων είναι εξαιρετικά ύπουλα λόγω συνεχούς κινητικότητας.
    Τα βλέπω κάθε μέρα λόγω δουλειάς, η φυσικοθεραπεία-κινησιοθεραπεία είναι πολύ σημαντική.
    Σε καμία όμως περίπτωση ΜΗΝ ζορίσεις το χέρι σου. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από ατελή πόρωση κατάγματος η οποία οδηγεί σε ψευδάρθρωση, πράγμα που σημαίνει χειρουργεία, μοσχεύματα και ΑΠΕΙΡΗ ταλαιπωρία.
    σε ευχαριστώ diver !
    δεν υπάρχει περίπτωση να το ζορίσω δεδομένου οτι δεν μπορώ ! ειναι σε μεγάλο βαθμο αγκυλωμενο και οταν το κουρασω λιγο πριζεται ! εισαι φυσιοθεραπευτησ ?

Απο θεμα λειτουργικοτητας το χτυπημενο ειναι ελαφρως πιο ευελικτο απ'το "καλο".
    Προπονησεις ξεκινησα κανονικοτατα αμεσως μετα τις φυσικοθεραπειες.Στο διαστημα του ενος χρονου ειχα μια φορα μονο ενοχληση για μια μερα (αυτο που λενε πως οταν αλλαζει ο καιρος...).
    Σε γενικες γραμμες θεωρω πως με βοηθησαν παααρα πολυ οι φυσικοθεραπειες.
    Ειναι εντυπωσιακο που ειναι πιο ευελικτο ! συνηθωσ μειωνονται οπι γωνιεσ κινησης ! το καταγμα σου ηταν με μετατοπιση ? σου εκαναν αναταξη ?
    ευχαριστω κωστα .

Senior Bodybuilder DIVER's Avatar

σε ευχαριστώ diver !
    δεν υπάρχει περίπτωση να το ζορίσω δεδομένου οτι δεν μπορώ ! ειναι σε μεγάλο βαθμο αγκυλωμενο και οταν το κουρασω λιγο πριζεται ! εισαι φυσιοθεραπευτησ ?
    Παρακαλώ!
    Δεν είμαι φυσικοθεραπευτής, είμαι νοσηλευτής χειρουργείου με εξειδίκευση σε ορθοπεδικά και νευροχειρουργικά χειρουργεία, οπότε όπως καταλαβαίνεις βλέπω καθημερινά πολύ ''υλικό''!

Ειναι εντυπωσιακο που ειναι πιο ευελικτο ! συνηθωσ μειωνονται οπι γωνιεσ κινησης ! το καταγμα σου ηταν με μετατοπιση ? σου εκαναν αναταξη ?
    ευχαριστω κωστα .
    Οχι,δεν υπηρξε μετατοπιση.

Quote Originally Posted by DIVER1564 View Post
    Παρακαλώ!
    Δεν είμαι φυσικοθεραπευτής, είμαι νοσηλευτής χειρουργείου με εξειδίκευση σε ορθοπεδικά και νευροχειρουργικά χειρουργεία, οπότε όπως καταλαβαίνεις βλέπω καθημερινά πολύ ''υλικό''!
    Φαντάζομαι !!! ευχαριστώ πολυ !

Οχι,δεν υπηρξε μετατοπιση.
    Ετσι εξηγείται λοιπόν !! είναι πολυ ευκολότερη η αναρρωση απο ενα καταγμα με μετατοπιση !

ευχαριστώ !

New Bodybuilder

Μετά από εγχείρηση κάτω πέρατος κερκιδος λόγω συντριπτικου κατάγματος οι οδηγίες είναι ανύψωση χεριού και συνεχές κούνημα των δαχτύλων τα οποία αγκυλωθηκαν σε μεσαιο βαθμό. Όταν κουνάω συνεχώς τα δάχτυλα εντείνεται ο πόνος στο χέρι κάτω στον καρπό περισσότερο και με εμποδίζει να κάνω την άσκηση. 28 Μάϊου έγινε η εγχείρηση , παίρνω αντιβίωση zinadol 500mg 2 φορές την ημέρα αύριο τελειώνει. Ντεπόν 1000mg 3 φορές την ημέρα. zaldiar 2 φορές την ημέρα και από χτες arcoxia 90mg 2 φορές την ημέρα για 4 μέρες. Λόγω πόνου αν δεν κουνάω συνεχώς τα δάχτυλα θα έχω πρόβλημα αποκατάστασης των δαχτύλων;

Pumping Iron Quarter's Avatar

Σε γενικές γραμμές, η ακινητοποίηση μιας άρθρωσης, έχει ως αποτέλεσμα α) μειωμένο εύρος κίνησης και β) μυική ατροφία των μυών που κινούν την άρθρωση. Όσο μεγαλύτερη η διάρκεια της ακινητοποίησης, τόσο πιο έντονες θα είναι οι παραπάνω συνέπειες.
    Η φυσικοθεραπεία που οπωσδήποτε πρέπει να κάνεις μετά, έχει ως σκοπό την επαναπόκτηση τροχιάς και την μυική ενδυνάμωση.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)